Витамини и минерали за блестяща кожа

Най-важните съставки, които ще улеснят грижата за вашата кожа.

– Витамин А или ретинол е от изключително значение не само за красивата кожа, но и за цялото ни тяло. Причините за това да е най-важен за кожата е свойството му да образува колаген (основната строителна белтъчина в кожната клетка). Използван върху кожата той свива порите, заглажда кожата и заличава бръчките. Подходящ е също така при акне и пигментни петна. Препоръчва се при хора с мазна кожа, защото регулира отделянето на себум. Важното при използване на продукти с ретинол е това те да се прилагат само вечер, защото слънцето неутрализира неговото действие.

– Витамин Е е мощен антиоксидант, който помага в борбата със свободните радикали, които са предизвикани най-често от замърсената околна среда, неправилното хранене и нарушената обмяна на вещества. Витамин Е успокоява раздразнената кожа, увеличава прага и на поносимост и забавя процесите на стареене. Изключително подходящ е при суха кожа.

– Омега 3 и 6 са в основата на добрата хидратация. Когата ви е суха? Имате нужда от повече омега 3 и 6, те ще успокоят и хидратират кожата в дълбочина, като по този начин ще върнат блясъка и, силно се препоръчват при дехидратирана кожа.

– Витамин С помага за връщане на блясъка на кожата, той е особено важен ако пушите или прекарвате голямо време в компания на пушачи. Витамин С е антиоксидант, отново работи най-добре в комбинация с Витамин А, бори се с появата на първи бръчки и сивия тен на кожата.

– Витамин К – имате проблем с тъмните кръгове под очите, то тогава витамин К или фитонадион е точно за вас. Той подобрява състоянието на капилярите около очите и трайно намалява тъмните кръгове. Препоръчва се съвместна употреба на фитонадиона с ретинол, за засилване на неговото действие.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *