Напитка за по-добра работа на черния дроб и възстановяване на чревната микрофлора

Тази напитка е отлична за храносмилането, помага му, намалява подутостта на корема и е отличен помощник за правилното функциониране на черния дроб. Изцяло природосъобразна и направена от натурални продукти по традиционна рецепта за нашите земи още от времето на прабългарите.

Рецептата:

 

1.Две супени лъжици мед се разтварят в една чаша топла вода. Разбъркват се добре и след това се слагат в голям стъклен буркан.

2.В съда се добавят 2 супени лъжици кисело мляко и един литър прясно мляко.

3.Разбъркайте и покрийте съда с двуслойна марля.

4.Сместа оставете да престои на топло за 3 дни.

5.След изтичане на трите дни, добавете една чаена лъжичка суха мая. Разбъркайте и отново покрийте съда с марля.

6.Щом забележите, че в съда са започнали да се появяват мехурчета, това означава, че напитката (Кумис) е готова.

Оставете съда в хладилник и пийте по половин чаша, половин час преди хранене, три пъти дневно, най-малко две седмици.

Това е стара и изпитана рецепта, която се прави от дълго време по българските земи, особено по родопските села (там е доста популярна сред старите хора). Напитката подобрява процеса на храносмилането и възстановява чревната флора, а също така премахва токсините в тялото (детоксикира). Помага в диетата за отслабване!

Любопитно за кумиса: думата “кумис” произлиза от тюркски и башкирски, а напитката е по древна тюрко-монголска рецепта и на практика представлявала ферментирало мляко от кобила. С местенето на прабългарите, тази рецепта идва и по нашите земи, където остава доста дълго време, защото е известна с бързия си ефект. Кумисът, както беше споменато, е ферментирало мляко, а вкусът наподобява много този на айрана. Алкохолното съдържание е от 0.2% до 2.5%

Ефектът:

Стомахът, червата и черният дроб започват да функционират много по-добре. Възстановява микрофлората в храносмилателния тракт.

Внимание: напитка съдържа малко количество алкохол, така че не се препоръчва на шофьорите да пият преди да седнат зад волана.